Ouderschapsbemiddeling: opnieuw respectvol omgaan met elkaar
Toen jullie uit elkaar gingen, hebben jij en je ex-partner alles gedaan wat jullie moesten doen: het vermogen werd verdeeld en de afspraken over de kinderen werden op papier gezet in de vorm van een ouderschapsplan. Maar zelfs met die efficiënte aanpak kunnen er enkele jaren na de scheiding toch conflicten ontstaan. Want jullie levens veranderen. De kinderen worden groter, er komen nieuwe partners en de communicatie gaat erop achteruit. Herkenbaar? Dan kan ouderschapsbemiddeling voor jullie de oplossing zijn.
Ouderschapsbemiddeling om tot nieuwe afspraken te komen
De sleutelwoorden in onze ouderschapsbemiddeling? Neutraliteit, vertrouwelijkheid en vrijwilligheid. We zijn onpartijdige bemiddelaars die met beide ouders én de kinderen spreken. Zo achterhalen we de oorzaken van de conflicten en ontdekken we welke afspraken nog goed werken en welke niet. Op basis van die informatie stellen we samen nieuwe afspraken op. Bovendien leren jullie met ouderschapsbemiddeling opnieuw met respect communiceren en omgaan met elkaar.
Aanvaarden als deel van het proces
Aanvaarden dat je weinig invloed hebt op de nieuwe situatie of het nieuwe gezin van de andere ouder speelt een belangrijke rol in de ouderschapsbemiddeling. En dat is niet gemakkelijk. Daarom staan wij je ook bij tijdens het aanvaardingsproces.
Alle afspraken op papier
Alle nieuwe afspraken die we tijdens de ouderschapsbemiddeling maken, zetten we voor jullie op papier. We raden jullie ook aan om die afspraken door de rechtbank te laten homologeren. Dat is niet verplicht, maar wel een goed idee. Kiezen jullie na de ouderschapsbemiddeling voor een homologatie van de afspraken? Dan brengen we dat graag voor jullie in orde..