Ouderschapscoördinatie bij vechtscheiding

Relatie Ouderschapscoördinatie is ontworpen voor die ouders die niet overeen kunnen komen over de dagelijkse beslommeringen van hun kinderen.

Wat is ouderschapscoördinatie?

Ouderschapscoördinatie staat ten dienste van die ouders die gebukt gaan onder voortdurende conflicten rond de verblijfsregeling, het ouderschapsplan of hun echtscheidingsovereenkomst en niet langer hun conflict voor een rechtbank willen of kunnen oplossen.

Onze ouderschapscoördinatoren hebben ervaring met hoog conflictueuze familiale situaties en genoten een specifieke training in het unieke proces van ouderschapscoördinatie.

Wanneer hebben ouders een ouderschapscoördinator nodig?

Voor vele ouders is het afsluiten van een ouderschapsplan het begin van een vredevoller en positiever co-ouderschap. Mits structuur en een nieuw begrijpen van de verwachtingen van beiden, kunnen ouders verder met hun leven en het ondersteunen van hun kinderen. Voor sommige ouders behoort dit niet tot de realiteit. Ondanks een vonnis of een overeenkomst, blijven zij gegijzeld door talrijke conflicten. Zelfs jaren na de echtscheiding kan er nauwelijks of zelfs helemaal niet met elkaar gecommuniceerd worden en kunnen zij zich niet losmaken van hun verwrongen relatie. De kinderen zitten in hierdoor gevangen tussen beide ouders. Het buiten strijd zetten van de kinderen en het verminderen van de stress-factoren in hun leven wordt de ultieme prioriteit.

Ouderschapscoördinatoren van Orato werken volgens een gespecialiseerde methode. De combinatie van bemiddeling, coaching en psycho-educatie wordt door de ouderschapscoördinator gebruikt om ouders die hun conflict eindelijk wensen te beëindigen verder te helpen in hun co-ouderschap. Door te handelen als functionele link tussen ouders, wordt ouderschapscoördinatie de noodzakelijke interventie voor hoog conflictueus co-ouderschap.

De ouderschapscoördinator

Iedere ouderschapscoördinator verbindt zich met de ouders via een overeenkomst met een termijn van 6 maanden tot 2 jaar.

De ouderschapscoördinatoren bij Orato genoten een gespecialiseerde opleiding in het buitenland aanvullend op hun studies tot bemiddelaar en relatietherapeut.

Situaties waarin ouderschapscoördinatie een oplossing kan bieden:

  • Ouders blijven het oneens over de verblijfsregeling of het ouderschapsplan
  • Ouders blijven het oneens over de hobby’s of activiteiten van de kinderen
  • Ouders hebben hulp nodig bij het wijzigen van het ouderschapsplan
  • Ouders hebben het moeilijk om te communiceren over de kinderen
  • De overdracht of het tijdstip van de wissel van de kinderen blijft een probleem
  • Er bestaat een drugs -en/of alcoholproblematiek, kindermishandeling, problematiek met nieuwe partners of stabiliteit van de andere ouder
  • Moeilijkheden om een reisvergunning te bekomen van de andere ouder
  • Andere methodes om het conflict op te lossen waren niet succesvol waardoor de onenigheden tussen ouders blijven bestaan

Onze ouderschapscoördinatoren

Nele De Keyser 089 / 38 28 50

Nele De Keyser

Ilse De Cuyper 03 / 303 72 32

Ilse De Cuyper

Meer weten over ouderschapscoördinatie?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vind een expert in uw buurt