Relatiebegeleiding volgen: doelgericht bouwen aan jullie relatie

Relatie Is de liefde in je relatie bekoeld? Begrijp je je partner niet meer? Maken discussies en ruzies deel uit van jullie dagelijkse routine? En wil je dat patroon doorbreken en aan je relatie bouwen? Vanuit onze ervaring en expertise in relatiebegeleiding proberen we jullie opnieuw dichter bij elkaar te brengen.

Relatiebegeleiding volgen om inzicht te verwerven

Communicatie vormt de basis van de relatiebegeleiding. We spreken individueel met jou en je partner, maar voer ook gesprekken met jullie beiden samen. In de individuele gesprekken helpen we je om inzicht te krijgen in je eigen aandeel, kwetsbaarheid en handelen. We luisteren aandachtig en stellen gerichte vragen. Zo wordt duidelijk wat je kunt veranderen en wat je moet leren aanvaarden om weer dichter naar je partner toe te groeien.

Constructief communiceren

In de gezamenlijke gesprekken van de relatiebegeleiding ligt de focus op hoe jullie met elkaar communiceren. We confronteren jullie met jullie communicatiestijl, laten jullie inzien hoe dat bij de andere overkomt, en wijzen jullie op de communicatieknelpunten. Die kennis vormt de basis voor de volgende stap: constructief leren communiceren met elkaar. We gebruiken daarvoor een aantal voorbeelden en situaties uit jullie eigen leven. Zo wordt de verandering heel concreet, zichtbaar en tastbaar.

Relatiebegeleiding volgen om zelf verandering te creëren

Tijdens de relatiebegeleiding krijgen jullie opdrachten mee naar huis. Zo kunnen jij en je partner zelf verandering creëren in jullie thuissituatie en de inzichten die jullie tijdens de gesprekken gekregen hebben, onmiddellijk en ‘begeleid’ toepassen in de praktijk.

Heb je interesse om relatiebegeleiding te volgen?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vind een expert in je buurt