Nieuw samengesteld gezin: problemen voorkomen én oplossen

Nieuwe samengesteld gezin Een nieuw samengesteld gezin heeft een eigen dynamiek die anders is dan die van een zogenaamd kerngezin. De gevoeligheden, de ex-partners, de loyaliteiten, de kinderen van je partner (met wie je niet noodzakelijk goed opschiet) … allemaal factoren waarmee je rekening moet houden als je twee gezinnen samenvoegt. De erkende bemiddelaars van Orato staan je graag bij om de specifieke problemen van jouw nieuw samengestelde gezin te voorkomen of op te lossen.

Goede start voor jullie nieuw samengestelde gezin

Willen jij en je partner gaan samenwonen en een nieuw samengesteld gezin vormen? Dan staan jullie voor heel wat uitdagingen en vragen. Waar gaan we wonen? Hoe regelen we de financiën? Hoe vullen we de rol van stiefouder in? Hoe creëren we een hechte thuis? Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen met elkaar opschieten? Wat zijn de opvoedingslijnen? Hoe communiceren we met onze ex-partners?

Via uitgebreide individuele en gezamenlijke gesprekken met alle leden van het nieuw samengestelde gezin en de opstelling van een ouderschapsplan dat helemaal aangepast is aan jullie situatie, begeleiden we jullie naar een goede start.

Problemen doelgericht aanpakken

Een nieuw samengesteld gezin houdt een grote verandering in voor alle gezinsleden. Als ouder krijg je er een of meerdere kinderen bij en als kind moet jij je ruimte, speelgoed, mama of papa plots delen met stiefbroers of -zussen. Bovendien betekent een nieuw samengesteld gezin voor veel leden ook dat ze moeten verhuizen. Het gevolg? Al die veranderingen en nieuwigheden kunnen leiden tot problemen.

De professionele begeleiding van Orato kan jullie helpen om helder en respectvol te leren communiceren met elkaar en inzicht te krijgen in de factoren die jullie kunnen veranderen of moeten aanvaarden. Zo creëren jullie een nieuw samengesteld gezin waarin elk lid zich goed voelt.

Een gezinsplan voor je nieuw samengestelde gezin

Goede afspraken zorgen voor minder problemen in je nieuw samengestelde gezin. Maar om die te kunnen maken, moet je eerst weten wat jij als ouder en partner belangrijk vindt en welke opvoedings- en communicatiestijl je hebt.

Orato helpt je graag om dat te ontdekken. Surf naar www.eensgezind.be en doe de gratis test. Je kunt op deze website ook samen met je nieuwe partner en kinderen een vragenlijst invullen en een gezinsplan opstellen om problemen in je nieuw samengestelde gezin te voorkomen.

Wil je de problemen in je nieuw samengestelde gezin oplossen of voorkomen?
Vertrouw dan op de begeleiding van Orato.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vind een expert in je buurt