Missie

Orato helpt mensen van wie de relatie onder druk staat. Ze kunnen bij ons terecht als ze willen samenblijven of uiteengaan met respect voor elkaar. Wij helpen onze klanten oplossingen zoeken als ze willen samenblijven of willen scheiden, als ze problemen hebben met hun ex-partner of in hun nieuwe gezin, maar ook bij problemen in de grotere familie zoals bij erfenissen of familiebedrijven.

Opnieuw leren praten met elkaar en luisteren naar elkaar staat daarbij steeds centraal. Daarnaast begeleiden we hen om inzicht te krijgen in wat controleerbaar en niet controleerbaar is, ondersteunen we hen in het veranderingsproces en in de praktische afhandeling van hun vraag. Bij Orato krijgen mensen steeds een oplossing die emotioneel en juridisch op maat is, waardoor ze weer rust kunnen ervaren in hun leven.

Visie

In onze huidige maatschappij staan veel relaties onder druk, wat een serieuze invloed heeft op volwassen en kinderen.

Met Orato streven we naar een wereld waarin conflicten opgelost worden voor ze escaleren en te ver gaan. Want veel problemen kunnen voorkomen en opgelost worden door bemiddeling. Onze erkende (familiale) bemiddelaars en ouderschapscoördinatoren zoeken steeds een oplossing met een beperking van procedures en betwistingen. We leren mensen opnieuw communiceren met elkaar en geven hen weer rust. Mensen leren zo hun problemen uitspreken en krijgen handvaten om ermee om te gaan. Bovendien ervaren kinderen van wie de omgeving beter met elkaar communiceert minder moeite om op te groeien tot evenwichtige volwassenen, wat een positieve invloed heeft op onze samenleving.

Wil je weten of bemiddeling een goede oplossing is voor jou?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vind een expert in je buurt