Familiaal bemiddelaar – Vlaams-Brabant

Matthias Nauwelaerts 016 / 79 53 42 Leuven & Brussel

Matthias Nauwelaerts Ik heb rechten gestudeerd en ben als advocaat gespecialiseerd in familierecht. Mijn interesse in die tak van het recht vindt zijn oorsprong in mijn jeugd. Ik ben opgegroeid in plusgezinnen. Dat was heel boeiend, maar het bracht ook heel wat uitdagingen met zich mee. Mijn persoonlijke situatie heeft mijn interesse in relaties tussen mensen aangewakkerd. Als advocaat moet je ook bemiddelen en dat vond ik een heel boeiend aspect van mijn job. Daar wilde ik professioneel in verdergaan. Dus besloot ik om mijn erkenning als familiaal bemiddelaar te halen.Bemiddelde oplossingen

In mijn professionele leven heb ik vaak gezien dat mensen conflicten uit handen geven en toevertrouwen aan personen die hen niet kennen, zoals een advocaat of rechter. Ik heb gemerkt dat een juridische oplossing voor een conflict vaak niet de beste en meest duurzame oplossing is. Als bemiddelaar streef ik naar bemiddelde oplossingen die door alle partijen ondersteund worden. Die oplossingen worden op lange termijn beter gerespecteerd en laten kinderen toe om hun rol te spelen en gehoord te worden.

Een coachende aanpak

Ik ben een rustige, mensgerichte en respectvolle bemiddelaar die zich neutraal opstelt en alle partijen de kans geeft om hun verhaal te doen. Ik neem een coachende rol op en wil mensen geen kant-en-klare oplossing aanreiken, maar hen begeleiden naar een duurzame oplossing die uit henzelf komt. Kinderen nemen in mijn bemiddeling een belangrijk plaats in, omdat zij in een conflict het kwetsbaarst zijn. Door te waken over hun belangen en te luisteren naar hun wensen, probeer ik de impact van een conflictsituatie voor hen zo klein mogelijk te houden.

Wil je weten of bemiddeling een goede oplossing is voor jou?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vind een expert in je buurt