Gezinsbegeleiding voor een harmonieus gezin

Het welzijn van je kinderen is heel belangrijk voor de harmonie in je gezin. Voelen zij zich goed in hun vel en zijn ze gerespecteerde en volwaardige leden van je gezin? Dan leven jullie harmonieus met elkaar samen. Maar je kinderen maken ook heel wat mee. Ze groeien op, komen in een nieuwe gezinssituatie terecht of hebben negatieve sociale ervaringen. Allemaal zaken die hun gedrag kunnen veranderen. Het gevolg? De harmonie binnen je gezin wordt doorbroken en er komen spanningen in de plaats. De gezinsbegeleiding van Orato is dan een goede manier om de veranderde relatie te verbeteren en het evenwicht te herstellen.

Individuele en gezamenlijke gezinsbegeleiding

Onze gezinsbegeleiding omvat individuele én gezamenlijke gesprekken. Zo krijgt iedereen de kans om zijn verhaal te vertellen. En dat is belangrijk. Want meestal liggen er meerdere factoren op verschillende niveaus – persoon, partnerrelatie, gezin – aan de basis van een conflict binnen een gezin.

Gezinsbegeleiding: een proces van verandering en aanvaarding

In de aparte gesprekken focussen we met onze gezinsbegeleiding op de eigen individuele beleving van de gezinsproblemen en krijgt elk lid van het gezin inzicht in zijn aandeel. Elk gezinslid ontdekt welk effect zijn handelen op de andere gezinsleden heeft en achterhaalt welke zaken hij of zij moet veranderen of leren aanvaarden om bij te dragen aan een hechter gezin.

Helder communiceren als sleutel

Conflicten binnen een gezin zijn vaak het gevolg van een onduidelijke communicatie. Daarom laten we elk gezinslid tijdens de gezamenlijke gesprekken van de gezinsbegeleiding ontdekken welk effect zijn manier van communiceren heeft en hoe hij overkomt. Is dat voor iedereen duidelijk? Dan leren we jullie met voorbeelden uit jullie eigen leven om helder en met respect voor elkaar te communiceren.

Gezinsbegeleiding: ook thuis aan de slag

Als je de harmonie binnen je gezin efficiënt en doelgericht wilt herstellen, moet je ook buiten onze sessies aan de slag gaan met alles wat je gehoord, gezien en geleerd hebt tijdens de gezinsbegeleiding. Daarom krijg je ook opdrachten mee naar huis.

Staat je gezin onder druk? Zijn er conflicten binnen je gezin die je wilt oplossen?
Neem dan gerust contact met me op voor meer informatie over gezinsbegeleiding.

Vind een expert in je buurt