Erkend bemiddelaar & Ouderschapscoördinator

Christel Lenaers 011 / 49 54 05 Hasselt & Diest

Christel Lenaers Ik ben 52 jaar, samen met mijn partner ben ik moeder van een gezin van 5 kinderen.

Ik heb als advocaat 25 jaar ervaring in familiale zaken en jeugdzaken en heb heel wat echtscheidingsprocedures van dichtbij meegemaakt. Ik weet dus welke impact dat op kinderen heeft.

Het conflict tussen de ouders weegt zwaar op hen. In de gerechtelijke procedures miste ik de zorg en aandacht voor kinderen. Daarom besliste ik al snel om een opleiding tot familiaal bemiddelaar te volgen en heb ik mij daar uiteindelijk volledig op toegelegd. Ik werk binnen de familiale sfeer rond allerlei kwesties. Ik geef ook juridische adviezen. ”

Veilig kader

In mijn bemiddelingen zorg ik voor een kader waarin iedereen zich veilig voelt om zijn gedachten en gevoelens te uiten. Ik breng ieders belangen in beeld, en help om een goede onderlinge communicatie mogelijk te maken. Mijn doel? Een steun zijn voor mensen in conflict, een uitweg bieden aan mensen die het niet meer zien zitten; door een platform te bieden om gehoord te worden, door ouderschapsovereenkomsten uit te werken die voor alle partijen aanvaardbaar zijn en waar zij zich goed bij voelen. En omdat iedereen zijn verhaal mag doen en zelf oplossingen kan aanbrengen, is de kans op een goede en duurzame overeenkomst groot.

Rustige uitstraling

Ik vind dat je je als bemiddelaar professioneel en neutraal moet opstellen. Je moet rust uitstralen en die rust ook weten over te brengen. Tijdens de gesprekken laat ik partijen stilstaan bij hun verschillen en hun overeenkomsten; kijk wat een gewenste toekomst zou zijn en werk op die manier anders aan recht en conflicten.

Wil je weten of bemiddeling een goede oplossing is voor jou?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vind een expert in je buurt